Излезноста највисока во Малта по првиот круг

Иако деновиве имаме претседателски избори мора малце да обврнеме и внимание на луѓето кои се во странство односно излезноста низ нашите граници која периодов е на многу високо ниво. Највисоко ниво на излезеност е забележано во Малта со над 20% од испитаниците . Покрај дебакалот во Моцарт кој се случи редно е и овие избори да пропаднат во една еуфорија на „Ќе ти еб*м политика си одам од оваа вукојебина“ која се почесто ја слушаме .