ПОСЛЕ НОМИНАЦИЈАТА НА ЗАЕВ И ЦИПРАС ЗА НОБЕЛ: Урната на Ганди направила трипло салто

Вести ни доаѓаат од Индија каде што се наоѓа урната на таткото на модерна Индија и неуспешен нобеловец Махатма Ганди. Како што јавува нашиот дописник од Бомбај урната на Махатма Ганди веќе неколку денови прави трипло салто.

„Ова е невообичеаено однесување на урната, а заследи отакако се проширија вестите дека Зоран Заев и Алексис Ципрас се номинирани за Нобелова награда за мир, истата награда за која беше номиниран и Ганди, човекот кој е симбол на мирот, но не ја доби“ вели нашиот репортер.

Доколку ја добијат Нобеловата награда Заев и Ципрас се очекува урната да направи салто мортале.

Be the first to comment on "ПОСЛЕ НОМИНАЦИЈАТА НА ЗАЕВ И ЦИПРАС ЗА НОБЕЛ: Урната на Ганди направила трипло салто"

Leave a comment

Your email address will not be published.