Првите импресии на владата пристигнаа од криволак: „Го видовме датумот и влезот во Унијата“

Датумот е тука не се гледа за некој ден ќе одпочнат преговорите само не се ЕУ можеби со Северна Кореа како што стојат работите. Иако оваа влада е посветена да ја гледа иднинината низ призмата на успеси кои ги реди веќе години наназад овој пат го видоа и датумот за влез во УСС, или во кратки црти Унијата на Северните Сили. Прекрасна вест е ова за оние кои едвај чекаат бугарски пасош или работна виза во Германија ќе биде одлично лето предвидуваат експертите.