Ким Јонг Ун изрази поддршка за Амди Бајрам: „Едвај чекам нов претседател на нашата сестринска држава“

Ким Јонг Ун од извори блиски до Северна Кореа дознаваме дека учествува во кампањата на Амди Бајрам со полнење на Бајрам Кола која се очекува да биде во продажба во секој момент.

Слика од полнењето на Бајрам Кола – анонимен

Ким Јонг Ун на неколку наврати констатирал дека Северна Македонија е сестринска земја на Северна Кореа и сака да помогне во секој процес кој се води низ државата посебно за претседателските избори. За радио Белимбегово изјави дека официјално Северна Кореа ќе ја поддржи кампањата на Бајрам – Кола која ќе биде од големо значење .

Прашањето останува кои други светски лидери ќе застанат позади овој бренд на Амди Бајрам останува да видиме ..