Министерството за Култура ќе пребарува дали граѓаните имаат вошки ?

Заборавете на вашите вошки од сега има кој да ги проверува овој пат Министерството за Култура распиша тендер за проверка на вошки односно „Hair Fair 2019“. Со овој потег се гарантира вашата глава која не треба да мета на вошки или било какви паразити. Експертите велат : „Прекрасна вест, со ова ќе се намали чешањето на главата по автобусите, собраниските седници, кафичите итн..“


Блиски извори до владата дознаваат дека Министерот извикал на состанок „Нека врти парата“ ..